Palvelut

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisen toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapeutin erityisosaamisalueita ovat terveys, liike ja liikkuminen sekä toimintakyky. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen sekä fysikaalinen terapia ja arkea helpottavat apuvälinepalvelut.

Fysioterapia tarjoaa palveluita yksilöille tilanteissa, joissa heidän toiminta- ja liikkumiskyky ovat uhattuina esimerkiksi vamman, tapaturman, kivun, sairauden, toimintahäiriön, ikääntymisen tai ympäristötekijöiden johdosta.

Yleisimpiä syitä fysioterapiaan hakeutumiseksi ovat:

  • niskahartiaseudun kivut ja ongelmat
  • alaselän ja lantion alueen kiputilat
  • nivelkivut ja nivelrikko
  • virheasennosta ja ylirasituksesta johtuvat toiminnalliset ongelmat ja kivut
  • leikkausten jälkeinen kuntoutus.

Tarjoamme kuntoutusta lisäksi mm.

  • tuki- ja liikuntaelinvammoihin ja -sairauksiin
  • neurologisiin sairauksiin ja vammoihin
  • ikääntyneille ja muistisairaille
  • hyvälaatuisen asentohuimauksen hoitoon.

Asiakkaaksemme voit tulla joko lääkärinlähetteellä tai ilman lähetettä. Fysioterapiapalvelumme ovat saatavilla niin vastaanotto- kuin kotikäynneinkin.

Toimimme KELA:n vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palvelutuottajana. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus on KELA:n organisoimaa ja rahoittamaa kuntoutusta, joka toteutetaan asiakkaan kuntoutuspäätöksen mukaisesti palveluntuottajan toimitiloissa tai asiakkaan arkiympäristössä. KELA kilpailuttaa tuottajat hankintalain perusteella. Viimeisin kilpailutus oli v. 2022 ja jatkamme KELA:n palvelutuottajana myös nykyisellä kaudella 1.1.2023-31.12.2024. Toteutamme vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta Kaavin, Kuopion, Rautalammen, Rautavaaran, Siilinjärven, Suonenjoen, Tervon, Tuusniemen ja Vesannon kuntien alueella.

Toteutamme vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta suomen kielellä, tarvittaessa myös englannin ja ruotsin kielellä. Puhetta tukevina kommunikaatiokeinoina käytämme tukiviittomia, kuvia sekä piirtämistä. Olemme erikoistuneet KELA:n vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen osalta aikuisväestöön

Hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen hoitomuoto, jota käytetään lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuvien kiputilojen hoitoon. Hieronta on kudosten mekaanista muokkausta, joka vilkastuttaa kudosten verenkiertoa, aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta ja venyttää pehmytkudosta. Lisäksi hieronta rentouttaa ja voi toimia päänsäryn- ja stressinlievittäjänä!

Mobilisoiva hieronta sisältää hieman klassiseen hierontaan verrattuna vaikuttavuudeltaan tehokkaampia otteita. Sillä pyritään lisäämään hoidettavan nivelen liikelaajuutta, jolloin hoito kohdistuu lihaskudoksen lisäksi niveleen sekä niveltä ympäröiviin pehmytkudoksiin. Hoidon aikana niveleen kohdistetaan vetoa tai liukua. Mobilisaatio parantaa nivelliikkuvuutta, lisää elastisuutta sekä kohentaa kudosten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Ennen hierontaa selvitetään asiakkaan mahdolliset hoidon vasta-aiheet, joita ovat mm. kuume, erilaiset tulehdustilat tai iho-infektiot, laskimotukokset, murtumat ja akuutit vammat. Lisäksi selvitetään mahdolliset krooniset ja akuutit sairaudet, jotka voivat estää hoidon antamisen.

Mediteam Shop

 

Toimimme Mediteam-tuotteiden jälleenmyyjänä. Shopista löydät mm. lääkinnälliset hoitosukat, matkustussukat sekä pieniä apuvälineitä. Tilattavissa ovat myös Mediteamin laadukkaat tuet ja ortoosit. Lisäksi myynnissä on mm. ergonomisia tyynyjä, lonkkasuojia sekä luonnonmukaisia kipu- ja kylmägeelejä.

 

Mikäli haluat yllättää läheisen hankkimalla aineettoman lahjan, meiltä saatavissa myös suositut lahjakortit!

Ryhmätoiminta ja luennot

 

Meiltä varattavissa myös ryhmänohjaukset mm. hoivakoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin, yhdistyksille ja erilaisille ryhmille. Ryhmätoiminta räätälöidään asiakkaan ja ryhmän toiveiden mukaan. Tällä hetkellä teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja järjestämme mm. hengitysjumppaa sekä perheliikuntahetkiä.

 

Lisäksi tarjoamme asiantuntijaluentoja terveyden, liikkeen ja liikkumisen sekä kuntoutuksen näkökulmasta.